Het gebeurd mij weer…….. en maar kniezen, malen en denken in mijzelf over hoe ik deze groep meer zelf in beweging kan laten komen, dan dat ik een discussie start. Wat doe ik verkeerd? Hoe kan ik ervoor zorgen dat er wel discussies gestart worden? Dit gaat al een tijdje rond in mijn hoofd. En daarbij ook de vraag; moet ik dat wel willen, is het zo niet goed dan? Ah…die eeuwige strijd in mijzelf. Is dat herkenbaar voor iemand? Ik hoop het wel.
Maar ik heb daar een aantal jaren geleden ook wel wat in geleerd. Middels een paardencoaching. Mijn hulpvraag was; Hoe krijg ik een groep uit zichzelf in beweging? En tja daar stond ik dan in de ring! 

En oh ja….de paardencoach had ook laten weten dat beweging bij het paard aan de achterkant zit. Je kunt vast wel nagaan wat er toen allemaal in mijn hoofd omging; “je moet nooit aan de achterkant van een paard gaan staan”, dat was hetgeen mijn moeder mij altijd had verteld en natuurlijk de vraag; hoe moet ik dat dan doen zonder dat ik mijzelf in gevaar breng? Dus ik stond daar maar een tijdje in mijn hoofd te denken, zonder iets te doen. Nou nou zeg….wat een beweging kwam daar op gang. 

Totdat ik het maar eens voor ging leggen aan de coach wat er in mijn hoofd allemaal gebeurde. En de paardencoach die snapte dat wel en gaf mij een tip. De gouden tip; ik kon met een zweepje in de richting van de billen van het paard zwaaien in de richting die ik hem op wilde laten gaan. En ja hoor…..daar ging die! En een lol dat ik had. Tot hij plotseling de andere kant op ging draaien, kortom hij ging muiten naar mijn idee. Hoe kwam dat? En nu?

Hoe het kwam was vrij duidelijk! Ik was in al mijn enthousiasme weer in mijn hoofd gekropen om na te denken wat er allemaal gebeurde. Dus niet meer in het hier en nu met het paard bezig. En ja, dan gaat hij iets anders doen.
Snel heb ik dit weten te corrigeren, want ik wist wel dat het niet aan het paard lag, maar dat ik actie moest ondernemen om hem weer in beweging te krijgen. Door mij te uitten.

Een lang verhaal, om jullie mee te nemen in één van mijn mooiste leerervaringen. Zoveel lol gehad en zo herkenbaar hoe ik dus af en toe nog in de fout ga.

Want met al dat ‘geknies’ kom ik natuurlijk geen steek verder. Ik moet het kenbaar maken, dat ik graag meer beweging in de groep wil en jullie vragen of jullie dat ook willen?? En vragen hoe jullie mij daarbij dan kunnen helpen?

Dus vandaar dan nu mijn vraag: Wat wil jij dat deze groep jouw brengt? En hoe ga jij dat halen? Ik zou het fijn vinden als je jouw ideeën hieronder met ons wilt delen!